Dapatkan update terkini dari TIPS PEPERIKSAAN secara PERCUMA dengan melanggan email dari kami. Sila masukkan nama dan email anda di ruang yang disediakan. Kemudian buka email anda untuk klik link pengesahan. Semua informasi adalah PERCUMA terus ke email anda

* indicates required

Sunday, October 31, 2010

Doa Hari Peperiksaan

Doa ketika masuk dewan peperiksaan

Maksudnya: “Dan katakanlah: “Wahai Tuhanku! Masukkanlah daku dengan kemasukan yang benar lagi mulia, serta keluarkanlah daku daripadanya dengan cara keluar yang benar lagi mulia; dan berikanlah kepadaku daripada sisiMu hujah keterangan serta kekuasaan yang menolongku.”

Doa Menerima Kertas Soalan

Maksudnya: “Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskanlah simpulan daripada lidahku, supaya mereka faham perkataanku.”

Doa ketika sukar menjawab soalan

Maksudnya: “Ya Allah! Tidak ada kesenangan melainkan pada perkara yang engkau jadikan kesenangan padanya. Dan engkau menjadikan kedukacitaan dan kesukaran sebagai mudah dan senang jika Engkau kehendaki.”

Doa Jika Anda Terlupa Jawapan


Maksudnya: “Ya Allah! Tuhan yang menghimpunkan manusia pada hari yang tiada keraguan padanya. Himpunkan barangan dan maklumat yang hilang daripadaku"

-salam kejayaan untuk anda-

4 comments :

 1. petua ini sangat berkesan......

  ReplyDelete
 2. terima kasih di atas info yang berguna ini.. :)

  ReplyDelete
 3. Terima kasih byk2 .. saya amat perlukannya .. doakan saya buat yang terbaik bagi stpm 2012 ini ... thank you ..

  ReplyDelete
 4. Alhamdulillah. Bagus sangat. Terima kasih.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Anda dipanggil EXAM SPA 2014? Dapatkan panduan exam SPA serta contoh soalan terkini secara PERCUMA terus ke email anda. Sila isi nama dan email anda di dalam kotak disediakan dan tekan subscribe

* indicates required